Forside

Om Studiedesign

Ydelser

Eksempler
Biografer
Undervisning
Studier
Spillesteder/øverum
Bygningsakustik
5.1 rummet

Referencer

Kontakt

OM STUDIEDESIGN

Der var engang et firma der hed AB Musik. AB Musik lejede PA-anlæg ud, og solgte store mixerpulte til studier. Men mixerpultene skulle placeres i studier, som skulle planlægges og bygges. Og det var der ikke så mange der havde forstand på. Derfor startede AB Musik - tilbage i det forrige årtusinde (ca. 1988) en underafdeling - AB Studiedesign - som skulle tage sig af at tegne og designe studier.

Et par år senere blev AB Studiedesign et selvstændigt selskab og har fungeret som sådan siden. I starten gjalt det studiebyggeri, hvor vi selv var i marken og svang hammeren på byggepladsen. Der skulle også bygges mange øvelokaler - med baggrund i redigering af bogen "At bygge øvelokale" var det også et naturligt arbejdsområde for AB Studiedesign.

Vores speciale var erfaring med elektrisk forstærket musik - rytmisk musik - og efterhånden som den blev "stueren" og integreret i det etablerede musikliv, skulle der bygges Musikkonservatorier som kunne rumme det høje lydtryk. Starten var Rytmekons i Århus, i samarbejde med konservatoriet og Byggeselskabet Mogens De Linde. Herefter fulgte Skolen for rytmisk musik og Bevægelse i Silkeborg, Det vestjydske Musikkonservatorium i Esbjerg og udviddelse af Det jydske Musikkonservatorium i Århus. I alle disse projekter havde vi det lydmæssige ansvar. Men så var - i hvert fald jylland - dækket ind.

Efter en kortere periode med lidt af hvert begyndte det at gå stærkt indenfor opgradering og nybyggeri indenfor biografbranchen.

Vi startede med at står for indretningen af CineCity i Århus - landets første THX-godkendte biografcenter og siden er det gået stærkt, og er blevet til mange sale med høj lydmæssig standard.
Vi har i gennem mange år arbejdet som konsulenter for Nordisk Film Biografer. Dette arbejde har udvidet erfaringsgrundlaget til at omfatte byggeri af multi-plexer generelt. Biografområdet er et arbejdsområde vi håber fortsætter i en årrække fremover.

De mange lydkanaler i biograferne presser nu også udviklingen på hjemmefronten, hvor der har været stor interesse for hjemmebiografer og for post-production i bla. 5.1 lydformat.

Selv om vores primære arbejdsområde er biograferne, løser vi flere og flere opgaver så som indretning af undervisningsrum, akustisk regulering af storrumskontorer, skoler osv.
Søgaard & Co. - Mere web for pengene